Πατραϊκός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών

Ο Πατραϊκός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών (Π.Ο.Φ.Σ.) ιδρύθηκε το 1990 και από την ίδρυσή του οργανώνει κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις, ταξίδια αναψυχής αλλά και αποστολές Ιατρικού και Κοινωνικού σκοπού με πιο σημαντικές τις κάτωθι:
α) Στην Γαύδο το 1999 με δωρεά καρδιογράφου με τηλεμετρία, για τις ανάγκες των κατοίκων.
β) Στον Καστό το 2000 με προσφορά φαρμακευτικού υλικού και δωρεά ιατρικού μηχανήματος.
γ) Στον Αη Στράτη το 2001 προσφορά ενός πλήρους Ιατρείου και ενός δεκάμετρου φουσκωτού για τις ανάγκες μεταφοράς των ασθενών τους.
δ) Στην Κάσο και στο Καστελόριζο ιατρική φροντίδα στους κατοίκους.
Έχουμε οργανώσει με μεγάλη επιτυχία για σειρά ετών στην πόλη μας, Πανελληνίους αγώνες ταχυπλοΐας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ναυταθλητισμού αλλά και της τοπικής οικονομίας.
ε) Το 2014 συμμετείχαμε με τέσσερα (4) σκάφη στην Πανελλήνια της Σύρου.
στ ) Το 2015 συμμετείχαμε με έξι (6) σκάφη, με 8 Ιατρούς της πόλης μας και τριάντα άτομα πληρώματα στην Ιατρική και Εκπαιδευτική Αποστολή αγάπης και αλληλεγγύης στην Αλόννησο που οργάνωσε ο Μακεδονικός ΟΦΣ, εξετάζοντας πάνω από 2.000 περιστατικά. Είμασταν έτοιμοι για την Πανελλήνια της Λέρου, αλλά τελευταία στιγμή λόγω αλλαγής ημερομηνίας, δεν μπορέσαμε να είμαστε παρόντες.
ζ) Συμμετείχαμε το 2016 με 13 σκάφη στην Πανελλήνια συνάντηση φουσκωτών σκαφών που οργάνωσε η Ομοσπονδία με τον αδελφό ΜΟΦΣ, στην Αλόννησο, όπου 230 σκάφη και 1.000 άτομα, πληρώματα από όλη την Ελλάδα εκτός τουριστικής περιόδου, δώσαμε πνοή στα νησιά των βόρειων Σποράδων.
Έχουμε ταξιδέψει στις αλύτρωτες πατρίδες Ίμβρο και Τένεδο, ενώ μας έχει υποδεχτεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη.
Συμμετέχουμε κάθε χρόνο στον διάπλου Ρίου – Αντιρρίου που πραγματοποιεί ο ΟΚΑΝΑ. Διαθέτουμε σκάφη μελών μας για έρευνα και διάσωση σε περίπτωση ανάγκης. Επίσης υποστηρίζουμε εκδηλώσεις στη θάλασσα, που οργανώνονται από φορείς της πόλης μας.

Διοικητικό συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΚΡΙΜΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Α ́ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΚΑΡΑΒΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ

Β ́ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΓΑΛΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ : ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΕΦΟΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ : ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΕΦΟΡΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ : ΚΙΟΥΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ : ΧΑΡΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Εκπρόσωποι του Π.Ο.Φ.Σ. στην Ε.ΟΜ.ΟΦΣ : 1) Κριμπάς Χρήστος (Πρόεδρος) , 2) Βασιλείου Βασίλης