Νέα

Δενδροφύτευση στις βόρειες παραλίες του νησιού από τον ΟΦΤΣ Σύρου

Την Κυριακή 07 Απριλίου ο Όμιλός μας μαζί με το WWF Ελλάς, πραγματοποίησαν συμβολική δενδροφύτευση στις βόρειες παραλίες του νησιού, η οποία συνδυάστηκε με παράκτιο καθαρισμό. Η δράση αυτή, ήταν αφιερωμένη στο φίλο και μέλος του Ομίλου μας Βαγγέλη Μαυρίκο, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Στις 09:00 το πρωί, αναχώρησε η αποστολή από τη Μαρίνα στα Λαζαρέττα, απαρτιζόμενη από 2 σκάφη του Ομίλου μας και το σκάφος του WWF Ελλάς και περίπου 15 συμμετέχοντες με προορισμό τις βόρειες παραλίες του νησιού. Οι παραλίες που καθαρίστηκαν και φυτεύθηκαν τα δέντρα ήταν η παραλία Γράμματα, η παραλία Αετός και η παραλία Μαρμάρι. Λόγω του καιρού που αναμενόταν να δυναμώσει, η δράση χρειαζόταν να υλοποιηθεί μέσα σε 3 ώρες. Η ομάδα ήταν συντονισμένη και έτσι άλλοι ασχολήθηκαν με τα δενδρύλλια (αλμυρίκια) φυτεύοντας, περιφράσσοντας και ποτίζοντάς τα και άλλοι με τον καθαρισμό των ακτών.

Ευχαριστούμε πολύ τους συμμετέχοντες, το WWF Ελλάς για την πολύτιμη συνδρομή του και τη μεταφορά των πλεγμάτων και των απορριμμάτων, καθώς και το «Σπιτικό της Αγνής» για την προσφορά καφέ και σάντουιτς για τον κάθε συμμετέχοντα.