Νέα

Αποστολή στην Σκύρο: Για 25η χρονιά ο ΟΦΣΕ δίνει “Ζωή στους βράχους του Αιγαίου” (φωτό)

Ο Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος (Ο.Φ.Σ.Ε), στο πλαίσιο του προγράμματος των Αποστολών «Ζωή στους Βράχους του Αιγαίου – Ελλάδος Εικόνες» πραγματοποίησε με επιτυχία την 25η αποστολή του στο νησί της Σκύρου στο διάστημα 17 – 19 Μαΐου. Την Παρασκευή 17 Μαΐου 52 φουσκωτά σκάφη με 180 άτομα πλήρωμα, μέλη και φίλους του Ομίλου, έφτασαν και έδεσαν στο Λιμάνι της Λιναριάς.

Την αποστολή πλαισίωναν και μέλη των Ομίλων της Σύρου (2 σκάφη) και της Χαλκίδας (4 σκάφη), καθώς και της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας με ένα σκάφος πλήρως εξοπλισμένο και με πιστοποιημένο πλήρωμα για παροχή πρώτων βοηθειών.

Το Σάββατο 18 Μαΐου το πρωί 7 φουσκωτά σκάφη με 25 άτομα πλήρωμα πραγματοποίησαν καθαρισμό των παραλιών Πεύκος και Διαπόρι.

Στη συνέχεια στο λιμάνι της Λιναριάς πραγματοποιήθηκε σεμινάριο Α΄ Βοηθειών από την Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία, το οποίο συμπεριελάμβανε και επίδειξη καρδιοπνευμονικής ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ). Το μεσημέρι της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε η εντυπωσιακή επίσημη είσοδος όλων των φουσκωτών σκαφών, με τη συμμετοχή και κατοίκων του νησιού μέσα στα σκάφη, κάτι που αποτέλεσε γι’ αυτούς μια ξεχωριστή και πρωτόγνωρη εμπειρία. Ακολούθησε καλωσόρισμα με τοπικά εδέσματα από φορείς και κατοίκους του νησιού και αντηλλάγησαν δώρα μεταξύ του Δημάρχου Σκύρου κου Κυριακου Αντωνόπουλου , του προέδρου του ΟΦΣΕ Γιάννη Σουάνη , του Γ. Γραμματέα του ΟΦΣΕ Αχιλλέα Χατζή , του επικεφαλής της ΕΝΑΚ κου Νίκου Γιοβανίδη & της προέδρου του Λιμενικού ταμείου Σκύρου κα Ελένη Γαβρίλη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παράδοση του ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού για το Π.Π.Ι και υλικών για το Δημοτικό Σχολείο και το νηπιαγωγείο, καθώς και ειδών πρώτης ανάγκης για το νησί. Όλα αυτά καλύφθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους από τους χορηγούς και τα μέλη μας.

Το βράδυ του Σαββάτου έλαβε χώρα η κεντρική εκδήλωση του Ομίλου με τη συμμετοχή όλων των πληρωμάτων σε κεντρικό εστιατόριο στο λιμάνι της Λιναριάς.

Μεγάλος Χορηγός της Αποστολής μας, με προσφορά καυσίμων, ήταν η εταιρεία
Motor Oil
Επίσης την αποστολή υποστήριξαν οι παρακάτω χορηγοί :
Ωνάσειο Καρδιολογικό Κέντρο : Ιατροφαρμακευτικό Υλικό , Γραφική Ύλη & Ηλεκτρονικός Υπολογιστής
Εταιρεία Ιατρικών ειδών Medic plan: Εξοπλισμός Δήμου Σκύρου
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Ιατροφαρμακευτικό Υλικό .
Δήμος Καλλιθέας: Ιατροφαρμακευτικό Υλικό και παιχνίδια για τα σχολεία.
Εταιρεία Ναυτιλιακών EVAL: Σωστικός εξοπλισμός
Εταιρεία Παιδικών Ρούχων Καραμέλα: Παιδικός Ρουχισμός.
OMIKRON A.E. -Καραμπέτσος Κώστας, Ασφαλιστικό Γραφείο (μέλος ΟΦΣΕ): Σχολικά είδη & παιχνίδια
Διαγνωστικό Κέντρο Πανόπουλος Ανδρέας (μέλος ΟΦΣΕ): Ιατροφαρμακευτικό Υλικό.
Φαρμακείο Βανδαράκης Δημήτρης (μέλος ΟΦΣΕ): Ιατροφαρμακευτικό Υλικό.
Φαρμακείο Αναστασίου Κώστας (μέλος ΟΦΣΕ): Ιατροφαρμακευτικό Υλικό.
Mazziena Ribs Κατασκευαστής Φουσκωτών Σκαφών (μέλος ΟΦΣΕ): Εξοπλισμός Γραφείου Π.Π.Ι
Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Σύρου (ΟΦΤΣ): Ιατροφαρμακευτικό Υλικό.
Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Χίου (ΟΦΣΧ): Ιατροφαρμακευτικό Υλικό.
Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ιάσων : Ιατροφαρμακευτικό Υλικό.
Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία (ΕΝΑΚ): Ιατροφαρμακευτικό Υλικό & Πρόπλασμα
Λογιστικό Γραφείο Αφοί Καβουρίνου : Εξοπλισμός Δήμου Σκύρου
Φαρμακείο Άννυ Σπανού : Ιατροφαρμακευτικό Υλικό.
Φαρμακείο Λυδία Κουρούβανη : Ιατροφαρμακευτικό Υλικό.
Μαλαματένια Ζαπάντη: Ιατροφαρμακευτικό Υλικό και Παιχνίδια για τα σχολεία.
Παιδικά Έπιπλα Σπύρος Λάττας (μέλος ΟΦΣΕ): Βιβλιοθήκη για το Π.Π.Ι
Health Plus : Ιατροφαρμακευτικό Υλικό.
Μελετίου Νίκος : Είδη Ατομικής Καθαριότητας

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Κυριάκο Αντωνόπουλο, την Προέδρο του Λιμενικού Ταμείου Ελένη Γαβρίλη , τη Σκυριανή Ναυτική Εταιρεία, τους Υπαλλήλους του Λιμενικού Ταμείου καθώς και όλους τους φορείς του νησιού που βοήθησαν για την διεξαγωγή της 25ης Αποστολής του ΟΦΣΕ. Σημαντική ήταν η εξυπηρέτηση του πρατηρίου υγρών καυσίμων Coral Gas στο λιμάνι της Λιναριάς. Ευχαριστούμε όλα τα μέλη του ΟΦΣΕ που συμμετείχαν στην 25η Αποστολή «Ζωή στους Βράχους του Αιγαίου – Ελλάδος Εικόνες» Σκύρος 2024 εκ των οποίων αρκετοί ήταν και χορηγοί της δράσης. Επίσης τους Ομίλους της Σύρου και της Χαλκίδας για την υποστήριξη και συμμετοχή τους. Τέλος ευχαριστούμε όλους τους φίλους του ΟΦΣΕ που συνετέλεσαν στην άψογη διοργάνωση και προβολή της αποστολής.