Χίος

Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Χίου (Μέλος Ομοσπονδίας)

ΧΙΟΣΟ Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Χίου (Ο.Φ.Σ.Χ.)  ιδρύθηκε στις 26-02-03 από ανθρώπους που αγαπούν την θάλασσα, τα ταξίδια και το περιβάλλον Τώρα αποτελείται από 70+ ενεργά μέλη. Έχει ιδέες και μοναδικές ιδιότητες που δίνουν στον Όμιλο διαστάσεις ασυνήθιστες για το μέγεθος του.

Τα μέλη του, είναι μέρος της κοινωνίας της Χίου, ενός κατ΄εξοχήν ναυτικού νησιού του Ανατολικού Αιγαίου. Ένα νησί που στέλνει τους κατοίκους του από βιοποριστική ανάγκη στο επάγγελμα του ναυτικού.

Οι Χιώτες έχουν βιώσει την θάλασσα, καθώς αν όχι οι ίδιοι, τουλάχιστον ένα μέλος από κάθε οικογένεια είναι ναυτικός.

Η σχέση του Χιώτη με τη θάλασσα από την αρχαιότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη, έχει πολλές ιδιαιτερότητες και γεννάει τον σεβασμό και την αγάπη του για αυτήν.

Ο Ο.Φ.Σ.Χίου είναι το αποτέλεσμα της αγάπης για την θάλασσα, για το νησί και για το φουσκωτό σκάφος. Επιθυμία μας είναι να γνωρίσουμε αλλά και να προστατέψουμε καλύτερα την περιβαντολογική και πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας.

Στόχος μας είναι να έρθουμε ακόμα πιο κοντά μεταξύ μας, να επιλύσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν από τα ενδιαφέροντα μας να προσφέρουμε κοινωνική βοήθεια, να επιτύχουμε την ψυχαγωγία, επιμόρφωση, αλληλοβοήθεια και την συντροφικότητα των μελών μας και να διαδώσουμε το φουσκωτό σκάφους και τις δυνατότητές του στο ευρύτερο κοινό της Χιώτικης κοινωνίας.

Στα μέλη μας γίνεται τεχνική επιμόρφωση και από ειδικούς ενημερώνονται για τους κανονισμούς λιμένος, ναυσιπλοϊας και αποφυγής συγκρούσεων. Επίσης ειδικοί ιατροί μας διδάσκουν πρώτες βοήθειες, που έχουν σχέση με τα ναυτικά ατυχήματα.

Επικοινωνία

Site http://www.ofsx.gr/    E-mail: info@ofsx.gr

 Γραφεία ΟΦΣΧ. Μύλοι (Δεύτερος μύλος από την θάλασσα) ή στο ξύλινο σπιτάκι στη γλίστρα

Ταμπάκικα, 82100 Χίος

Βρείτε μας στο facebook

 

fb

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *