ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ Ομιλος Φουσκωτών Σκαφών

(υπό ένταξη στην Ε.ΟΜ.Ο.Φ.Σ.)

ΠΑΤΡΑΙΚΟΣΟ Πατραϊκός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών (Π.Ο.Φ.Σ.),είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε στη Πάτρα το 1990 από φίλους της θάλασσας και του φουσκωτού σκάφους. Αντιπροσωπεύουμε το πιο μεγάλο σε σημασίαπροσιτό και συνάμα πιο ασφαλές μέσο θαλάσσιας μεταφοράς, αναψυχής και θαλάσσιου τουρισμού. Ο αντίστοιχος τομέας της Ελληνικής ναυπηγικής δραστηριότητας στα φουσκωτά σκάφη παραμένει ο μόνος με παρουσία στα διεθνή σαλόνια και με εξαγωγές παρά τον ανταγωνισμό. Όπως οι χώρες του βορρά που έχουν χιόνια, χαίρονται τα βουνά και το χιόνι με το σκι, έτσι και εμείς που διαθέτουμε θάλασσα, τη χαιρόμαστε με το φουσκωτό σκάφος.

Ο Όμιλος δεν χρηματοδοτείται από την πολιτεία, αλλά συντηρείται από τα μέλη του και μόνο. Παραμένει όμως αρωγός στη πολιτεία (επιχειρήσεις πυρόσβεσης, διάσωσης κλπ)

Στόχοι του:

  • Ενθάρρυνση και προστασία της συλλογικότητας στη θάλασσα.
  •  Διάδοση και ανάπτυξη των κάθε μορφής θαλασσίων δραστηριοτήτων, αθλημάτων, αθλοπαιδιών κλπ, προς ψυχαγωγία των φυσικών προσώπων και μελών κάθε Ομίλου, που προάγει αυτές τις αξίες, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη πνεύματος προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος.

           Ναυταθλητικές εκδηλώσεις
           Σεμιναρίων
           Οικολογικών ερευνών
           Τουρισμού
           Διάσωσης και ερευνών επικουρικά με το Λιμεναρχείο

  • Συνεργασία με την πολιτεία και κάθε αρμόδιο φορέα για την επίτευξη βελτίωσης των συνθηκών αύξησης του Ελληνικού στόλου των φουσκωτών σκαφών με κάθε μορφής κίνητρα. Βελτίωση των συνθηκών ναυσιπλοΐας ελλιμενισμού και ασφάλειας των φουσκωτών σκαφών και των επιβατών τους καθώς και εξασφάλιση της καλύτερης πρόσβασης των φουσκωτών σκαφών στη θάλασσα με τη δημιουργία υποδομών[γλίστρες, ελεύθερη και νόμιμη πρόσβαση καυσίμων και ανεφοδιασμού στα λιμάνια, δημιουργία λιμενίσκων και θέσεων προσωρινής στάθμευσης κλπ].
  • Μέσα από τις θαλάσσιες εκδρομές μας ευελπιστούμε να αναδείξουμε τις μοναδικές ομορφιές της περιοχής μας, (Κορινθιακός, Πατραϊκός, Ιόνιο), την γεωγραφική κατανομή των ακτών (αντικριστές), την μοναδικότητα των θαλασσίων ειδών της, και τις ήπιες κλιματολογικές συνθήκες που την κατατάσσουν στη πρώτη θέση παγκοσμίως για ολοετή θαλάσσιο τουρισμό.

Την Δευτερα 16 Δεκεμβρη 2013, έγιναν εκλογές στον Πατραϊκό Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών (Π.Ο.Φ.Σ.). Η σύνθεση του νέου συμβουλίου είναι η ακόλουθη

1) ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                      ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  (6946977200 )
2) ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:                 ΦΟΥΝΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                         (6942559410)
3) Α’ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:           ΛΑΦΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4) Β’ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:           ΚΑΡΟΥΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
5) ΤΑΜΕΙΑΣ:                           ΚΟΚΚΙΝΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
6) ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:    ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
7) ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
8) ΕΦΟΡΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
9) ΕΦΟΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ:  ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΚΡΙΜΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Για επικοινωνία: Email: fouskotapatras@gmail.com 

Τα γραφεία του Ομίλου βρίσκονται στο κτίριο της μαρίνας της Πάτρας

βρειτε τους στο Facebook

fb

Πατραικος Ομιλος Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *