ΜΟΦΣ Αποστολή στον Αγιο Ευστράτιο 2014

ΜΟΦΣ

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου ΜΟΦΣ Δελτιο Τύπου για Αποστολή στον Αγιο Ευστρατιο 2014

Μακεδονικόσ ΟμιλοςΦουσκωτών Σκαφών

Ολοκληρώθηκε η αποστολή αγάπης, υγείας και αλληλεγγύης  του ΜΟΦΣ

στο ακριτικό νησί  Άγιος Ευστράτιος

Η αποστολή του ΜΟΦΣ στον ΑΓ.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ τον Ιούνιο 2014 απετέλεσε την κορυφαία δράση στα 22 χρόνια λειτουργίας μας.

Η επιτυχία της ξεπέρασε τις προσδοκίες μας σε όλα τα επίπεδα Ιατρικό, Παιδαγωγικο-Εκπαιδευτικό, προβολής του νησιού.

Τα ΜΜΕ στηρίζουν την προσπάθεια σε επίπεδο πρωτόγνωρο για δραστηριότητα ομίλου Φουσκωτών σκαφών.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας

Όλοι οι συμμετέχοντες στέλνουμε την αγάπη μας στον γιατρό μας Κώστα Τσαxαλίνα με την ευχή να οργανώσει το ίδιο τέλεια το Ιατρικό team και της επόμενης αποστολής μας.

Υλικό αναρτάται σταδιακά στο site

http://www.mofs.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=139&Itemid=1

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10-6-2014

Αποστολή αγάπης, υγείας και αλληλεγγύης, προς τους κατοίκους του ακριτικού Άγιου Ευστρατίου οργάνωσε στις 6 έως 9 Ιουνίου (του Αγίου Πνεύματος), ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών (Μ.Ο.Φ.Σ),  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 22 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς από την ίδρυσή του.

Η τριήμερη αποστολή, πραγματοποιήθηκε σε στενή συνεργασία με το Δήμο Αγίου Ευστρατίου και έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους του νησιού, να εξετασθούν από ειδικούς ιατρούς πολύ υψηλού επιπέδου. Στις γυναίκες, του νησιού έγινε προληπτικός έλεγχος Pap Test.

Τα σκάφη του ΜΟΦΣ με την πολυμελή αποστολή υποδέχτηκαν στο λιμάνι ο Δήμαρχος του νησιού κ. Μακρής, η νέα Δήμαρχος κ. Κακαλή, κάτοικοι του νησιού και όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Στο σχολείο του νησιού ο Πρόεδρος του ΜΟΦΣ Θόδωρος Καρτσιώτης, παρέδωσε μία υπερσύγχρονη υπολογιστική νησίδα 12 φορητών υπολογιστών, προσφορά της εταιρείας  “ΜΕΝΑΡΙΝΙ HELLAS AEκαι σε όλους τους μαθητές μοιράσθηκαν δώρα από τον επιχειρηματία – μέλος του ΜΟΦΣ κ.Νικολαίδη.

Το πρωί του Σαββάτου οι κάτοικοι υπεβλήθησαν σε ιατρικές εξετάσεις και οι γυναίκες σε paptest

Στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, ο καρδιολόγος κ. Καραγκούνης του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου, ο ογκολόγος κ. Κωνσταντινίδης Διευθυντής του Θεαγενείου Αντικαρκινικού και η Καθηγήτρια δερματολογίας κ. Ράλη, ενημέρωσαν τους κατοίκους του νησιού για θέματα της ειδικότητάς τους, χρησιμοποιώντας διαδραστικά μέσα.

Η αποστολή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη Λήμνο όπου ο Αντιδήμαρχος κ. Τσανταρλιώτης έδωσε στους κυβερνήτες των σκαφών αναμνηστικά βιβλία και ο Πρόεδρος του ΜΟΦΣ παρέδωσε τη σημαία του Δήμου Καλαμαριάς, που είναι η έδρα του ομίλου. Κατά την επίσκεψη στο Λιμεναρχείο της Λήμνου, ο έφορος αλιείας του ΜΟΦΣ επιχειρηματίας κ. Ρηγανάς, προσέφερε ένα υπερσύγχρονο σύστημα ελέγχου με κάμερες και καταγραφικό. Επίσης συζητήθηκε η δυνατότητα διεξαγωγής στη Λήμνο του 18ου GAME FISHING σε συνεργασία με το σύλλογο αλιέων Λήμνου.

Ο όμιλος ετοιμάζεται για τη νέα του αποστολή για το διάστημα 19 έως 24 Ιουνίου, όπου  σκάφη του ΜΟΦΣ με τις σημαίες των χορηγών , θα επισκεφθούν πολλά νησιά του Αιγαίου με επίκεντρο τηΣύρο, μεταφέροντας μηνύματα αλληλεγγύης και αγάπης, κάνοντας πράξη το σύνθημα της Ομοσπονδίας Φουσκωτών Σκαφών «Όλη η Ελλάδα μία παρέα».

Η εταιρία “Κάρτα Υγείας EY CLUB – Εξασφάλιση Υγείας” που ανέλαβε τη δαπάνη των μικροβιολογικών εξετάσεων όλων των κατοίκων, τη μεταφορά του εξοπλισμού και την εναέρια βιντεοσκόπιση της αποστολής, η εταιρεία “ΜΕΝΑΡΙΝΙ HELLAS AE που υποστηρίζει  και τους μαθητές του νησιού βοήθησαν ώστε η αποστολή να έχει σημαντικά αποτελέσματα   Οι εταιρείες αυτές υποστήριξαν και την 1η αποστολή του ΜΟΦΣ στον Άγιο Ευστράτιο το 2012. Οι πρόεδροί τους και φέτος ήταν μαζί μας σε όλη τη διάρκεια της αποστολής.

Επίσης τις αποστολές σε Άγιο Ευστράτιο και Σύρο, υποστηρίζουν: το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, ιατροί του οποίου απετέλεσαν τον πυρήνα της Ιατρικής Ομάδα, η εταιρείαMALAMIDIS MARINE, η εταιρεία ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ. και  η εταιρεία παιχνιδιών JOHNHELLAS ΕΠΕ” . Τα υλικά για τις μικροβιολογικές ιατρικές εξετάσεις τα παρέχει η εταιρεία ROCHE. Η εταιρεία RG ALARM προσέφερε το σύστημα ελέγχου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Θ. Καρτσιώτης, Πρόεδρος ΜΟΦΣ/ Αρχηγός αποστολής – ΤΗΛ: 6970329800.

Στη διεύθυνση

 

https://www.flickr.com/photos/79973821@N07/with/1

Posted in Ανακοινωσεις Ομιλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *