ΜΟΦΣΟ Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών «Μ.Ο.Φ.Σ.» είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, τα περιορισμένα του έσοδα επιστρέφονται ανταποδοτικά στα μέλη του και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο με τις ποικίλες δραστηριότητές του. Ιδρύθηκε το 1992 από σαράντα τέσσερις ρομαντικούς με κοινά ενδιαφέροντα και αναζητήσεις για τη θάλασσα και τις ομορφιές της και επανδρώθηκε από μέλη, που βασικό σκοπό έχουν την δημιουργία ενός φορέα, που θα φέρει κοντά τους ανθρώπους που αγαπούν ιδιαίτερα την θάλασσα, το φουσκωτό σκάφος, τα θαλασσινά ταξίδια και τρέφουν ιδιαίτερες ευαισθησίες για το περιβάλλον και την θάλασσα ειδικότερα. (ο ΜΟΦΣ είναι μέλος της GREENPEACE ΕΛΛΑΔΟΣ). Ως βασικό στοιχείο και μέσο του ΜΟΦΣ είναι το φουσκωτό σκάφος που τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται και εδραιώνεται όλο και περισσότερο στη συνείδηση των Ελλήνων ως ένα από τα ασφαλέστερα σκάφη.
Στη πολύχρονη πορεία του ο Μ.Ο.Φ.Σ. διοργάνωσε, εκτέλεσε, έφερε και συνεχίζει να φέρνει σε πέρας με επιτυχία πλήθος αθλητικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και οικολογικών εκδηλώσεων, δίνοντας την ευκαιρία μέσα απ΄ αυτές να δημιουργηθούν φιλίες και δεσμά άρρηκτα μεταξύ των μελών του.

Ενδεικτικά σημειώνουμε:

  • Διοργάνωσε με επιτυχία Πανελλήνιους αγώνες ταχύτητας και δεξιοτεχνίας όπου η συμμετοχή των διαγωνιζόμενων απ’ όλη την Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους φίλους του φουσκωτού αλλά και το κοινό της Θεσσαλονίκης και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εξέλιξη του φουσκωτού, διότι μέσα από τους αγώνες δίνεται η δυνατότητα στους κατασκευαστές να βελτιώνουν ολοένα τα σκάφη τους καθιστώντας αυτά ακόμα πιο ασφαλή.
  • Διοργανώνει μικρά και μεγάλα θαλασσινά ταξίδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με εκπαιδευτικό, οικολογικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, δίνοντας την δυνατότητα στα μέλη και τους φίλους του ομίλου να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες μέσα απ’ αυτά.
  • Είναι ο πρώτος όμιλος της Ελλάδας του οποίου μέλη βγήκαν για πρώτη φορά από τα στενά όρια του Αιγαίου, πραγματοποιώντας τα ταξίδια Θεσσαλονίκη – Κύπρο, και Θεσσαλονίκη -Ίμβρο – Τένεδο όπου συνατήθηκαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.λ.π.
  • Διοργανώνει διαγωνισμούς ψαρέματος (καθετής και συρτής ανοιχτής θαλάσσης «GAME FISHING») με συμμετέχοντες διαγωνιζόμενους – μέλη του – απ’ όλη την Ελλάδα προσφέροντας πλούσια δώρα (τα οποία είναι ευγενική προσφορά των επαγγελματιών του χώρου που αγαπούν και στηρίζουν τον όμιλο και τις δραστηριότητές του).
  • Διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια, για την πλεύση, την μετεωρολογία, την ασφάλεια, την συντήρηση του φουσκωτού και άλλα πολλά, με προβολές οπτικού υλικού σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς και επαγγελματίες του χώρου αποβλέποντας στην πλήρη ενημέρωση και σωστή κατάρτιση των μελών του.
  • Διοργανώνει θαλάσσιες και οδικές εκδρομές όπου μέσα απ’ αυτές δίνεται η δυνατότητα στα μέλη του να γνωρίσουν τις ομορφιές της πατρίδας μας.
  • Διοργανώνει ποικίλες εκδηλώσεις όπως είναι η κοπή πίτας, ο ετήσιος χορός, διάφορες συνεστιάσεις κ.λ.π.
  • Διοργανώνει ημερίδες για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, καθώς και ορισμένων απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών (φώκια monachus monachus, χελώνα careta careta κ.τ.λ.)
  • Συμμετέχει, όποτε αυτό ζητηθεί από τα λιμεναρχεία, σε προσπάθειες διάσωσης και ανεύρεσης ναυαγών με τη σωστική ομάδα.
  • Συμβάλει στην επιτυχή έκβαση εκθέσεων με αντικείμενο την θάλασσα προσελκύοντας επισκέπτες και προβάλλοντας την έκθεση μέσα από παράλληλες εκδηλώσεις τόσο στο χώρο της έκθεσης όσο και στον θαλάσσιο χώρο έμπροσθεν του Λευκού Πύργου. Η ενέργεια αυτή στοχεύει στην καλύτερη ενημέρωση των μελών του για την εξέλιξη των προϊόντων που αφορούν την Θάλασσα.

Το νέο Δ.Σ. μεταξύ των άλλων, επιδιώκει για τα μέλη του να διευρύνουν τους ναυτικούς τους ορίζοντες, διοργανώνοντας περισσότερα ταξίδια οικογενειακού χαρακτήρα, προσβλέποντας στην δημιουργία άριστων σχέσεων μεταξύ των ιδίων και των οικογενειών τους. Ο όμορφος παραθαλάσσιος χώρος και το εντευκτήριο του ΜΟΦΣ   στην πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά, έχουν πρόσφατα αναβαθμισθεί και προσφέρουν ένα υψηλού επιπέδου «θαλάσσιο περιβάλλον», το καλοκαίρι στην ωραιότερη ακρογιαλιά της πόλης, αλλά και τον χειμώνα δίπλα στο τζάκι.

Ο όμιλος είναι ανοιχτός για όλους τους ανθρώπους της θάλασσας και όλοι εμείς Δ.Σ. και ενεργά μέλη, θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας κάθε Δευτέρα από την 8:30μμ έως τις 12μμ..

Για επικοινωνία : www.mofs.gr  τηλ: 6970329800

Σύνθεση Δ.Σ.

Θόδωρος Καρτσιώτης ΠΡΟΕΔΡΟΣ 6970329800 tkartsiotis@yahoo.com
Γιάννης Κόκκος  ΑΝΤΙ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ 6977418210 ioankokkos@gmail.com
Νίκος Μπαντής ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 6945514141 nbantis@otenet.gr
Σωκράτης Φενέρης ΤΑΜΙΑΣ
Κωνσταντίνος Μαρμαράς ΕΦΟΡΟΣ ΕΓΚ/ΣΕΩΝ και ΥΛΙΚΟΥ 6948252512 Sv2cwb@gmail.com
Μάκης Ρηγανάς ΕΦΟΡΟΣ ΑΛΙΕΙΑΣ
Κώστας Βαθιώτης ΕΦΟΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *