Κώς

Όμιλος Υποβρυχίου Ψαρέματος και Φουσκωτών Σκαφών Κω «ΤΡΙΤΩΝΕΣ» (Μέλος Ομοσπονδίας)

ΚΩΣΟ Όμιλος Υποβρυχίου Ψαρέματος και Φουσκωτών Σκαφών Κω, ΤΡΙΤΩΝΕΣ είναι ένας μη κερδοσκοπικός όμιλος που ιδρύθηκε το 1999 από μια παρέα φίλων που αγαπούσαν τη θάλασσα, το φουσκωτό σκάφος και τα ταξίδια και με ιερές και απαράβατες αρχές τη φιλία και τη ναυτοσύνη.

Στα χρόνια που περνούν από τότε, αυτή η παρέα της θάλασσας μεγαλώνει και με κάθε νέο ταξίδι οι δεσμοί φιλίας των μελών μας γίνονται πιο στενοί και δυνατοί και μεταφέρονται και στην υπόλοιπη ζωή μας.

Το φουσκωτό σκάφος, μέρα με την μέρα, μπαίνει στην ζωή όλο και περισσότερων Ελλήνων, γίνεται τρόπος ζωής, ψυχαγωγίας, άθλησης και διασκέδασης.

Έχει αναδειχθεί σαν το ασφαλέστερο μέσον τόσο για μια κοντινή όσο και μια μακρινή θαλάσσια εκδρομή και δίκαια πλέον θεωρείται σήμερα ένα τεχνολογικό επίτευγμα.

Αποτελεί, ίσως, το πιο γρήγορο θαλάσσιο μέσον για την γνωριμία με την μήκους 16.000 χλμ ακτογραμμή της χώρας μας και την ανακάλυψη των «αγνώστων» σε πάρα πολλούς Έλληνες, πανέμορφων ακρογιαλιών της. Η ενασχόληση με το φουσκωτό σκάφος είναι πλέον ένας νέος τρόπος ζωής.

Η ίδρυση του Ομίλου συνέβαλλε, ουσιαστικά, στην αναβάθμιση της επαφής του ανθρώπου με την θάλασσα και την ανάδειξη του φουσκωτού σκάφους σαν το πιο συλλογικό μέσον για την ψυχαγωγία και την άθληση των μελών του.

Οι ομαδικές θαλάσσιες εξορμήσεις αποστολές και εκδρομές σε πολλά νησιά της χώρας και η κατασκήνωση σε απλησίαστες οδικά παραλίες, όρμους και δυσπρόσιτες ακτές, δεν είναι πλέον μόνον για ριψοκίνδυνους. Παράλληλα οι εξορμήσεις αυτές βοηθάνε αποφασιστικά στην ναυτοσύνη των μελών του, ενώ η αγάπη τους για καθαρές θάλασσες έρχεται αρωγός στην ενδυνάμωση του Κινήματος για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος από την μόλυνση.

Ο Όμιλος μέσα σε αυτά τα δέκα (10) χρόνια ύπαρξης, έχει διακριθεί για την συνεισφορά του σε κοινωνικά, αθλητικά και οικολογικά ζητήματα και από φέτος ανήκει και στην Πολιτική Προστασία.

Στα πλαίσια των προσπαθειών του για την ανάπτυξη αλλά και την ανάδειξη των αναγκών των ακριτικών νησιών μας, καθιέρωσε, ένα πρόγραμμα Αποστολών. Οι Αποστολές αυτές έχουν σαν σκοπό την αρωγή στην κοινωνική ανάπτυξη των ακριτικών νησιών, μέσω της ευαισθητοποίησης του κράτους, των διαφόρων φορέων και των μεμονωμένων πολιτών, ώστε οι ξεχασμένες αυτές γωνιές της πατρίδας μας να βγουν από την αφάνεια.

Φιλοδοξία του Ομίλου είναι να αποτελέσει τον Φορέα Ιδιοκτητών Φουσκωτών που θα συμβουλεύεται η Πολιτεία πριν από κάθε κίνησή της. Και στην περίπτωση αυτή είναι το μέγεθος που μετράει.

Ο Όμιλος Υποβρυχίου Ψαρέματος και Φουσκωτών Σκαφών «Τρίτωνες» μετά από Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Μαρίνας Κω την 16.3.2014 και ώρα 19:00 με σκοπό την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι σε θέση να σας παρουσιάσει το νεοεκλεγές Δ.Σ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΝΙΟΚΑΣΤΡΙΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ  τηλ. 694-439-4158

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΠΙΣΤΙΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΚΟΥΤΑΝΤΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  τηλ. 694-860-0745

ΤΑΜΙΑΣ : ΜΑΡΙΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΕΦΟΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ : ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΕΦΟΡΟΣ ΑΛΙΕΙΑΣ : ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΕΦΟΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ : ΚΟΥΤΑΝΤΟΥ ΦΛΩΡΑ

Επικοινωνία

E-mail:   tritwnes.kos@gmail.com

site http://www.tritones.gr

Facebook Tritwnes Racing team – kos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *