Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Αλεξανδρούπολης (Μέλος Ομοσπονδίας)

logo ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣΟ Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Αλεξανδρούπολης (Ο.Φ.Σ.Α.) ιδρύθηκε ουσιαστικά το 1999 από μία μικρή στην αρχή ομάδα ανθρώπων που τους ενώνει η αγάπη προς το Απέραντο Γαλάζιο.

Το φουσκωτό σκάφος ήταν αυπό πού εδώ και δύο δεκαετίες έδωσε την δυνατότητα στους εραστές της θάλασσας να ταξιδέψουν με ασφάλεια, στις κοντινές παραλίες στην αρχή, αργότερα πιο μακριά και σήμερα φθάσαμε στο σημεί να οργανώνουμε και να πραγματοποιούμε μακρινά ταξίδια όπως το φετινό στην Κρήτη.

Ο Όμιλος με την σύμφωνη γνώμη όλως των μελών, παραμένει άτυπος, δηλαδή μία μεγάλη θαλασσινή παρέα που οργανώνουν ψαρέματα, μικρά ή μεγάλα ταξίδια μόνοι ή με τις οικογένειες τους.

Στην θάλασσα δεν υπάρχει ποτέ ο ίδιος δρόμος, όσες φορές και αν πας σε κάποιο προορισμό.

Το 1999 δύο σκάφη με τέσσερα μέλη πραγματοποίησαν το πρώτο ταξίδι φθάνοντας μέχρι το απομονωμένο νησί του Αι Στράτη και προσφέροντας βιβλία στο εκεί σχολείο που ευγενικά είχαν διαθέσει τα βιβλιοπωλεία της πόλης μας. Πέρυσι ο όμιλος συμμετείχε με οκτώ φουσκωτά στην πανελλήνια αποστολή στον Αι Στράτη, προσφέροντας και πάλι μεγάλη ποσότητα βιβλίων. Στην αποστολή συμμετείχαν φουσκωτά από όλους τους ομίλους της χώρας, και δόθηκε η δυνατότητα για γνωριμίες μεταξύ τους. Γνωριμία μεταξύ ανθρώπων που πρώτο τους μέλημα όσον αφορά την ψυχαγωγία έχουν το αρμένισμα στο υπέροχο θαλασσινό στοιχείο, το άγριο, το απρόβλεπτο, το συναρπαστικό, αυτό που νοιώθουμε όλοι μας όταν στρέφουμε την πλώρη μας στο πέλαγος, και το χέρι μας ανυπόμονα σπρώχνει την μανέτα για να ξεκινήσει άλλο ένα όνειρο…

Επικοινωνία

http://www.ofsa.gr/   email: info@ofsa.gr   τηλέφωνο: 6945993488

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Όμιλό μας ταχυδρομικώς στη παρακάτω διεύθυνση:

Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Αλεξανδρούπολης

Κεντρικός Λιμένας Αλεξανδρούπολης,

Αλεξανδρούπολη, 68100